pondelok 23. mája 2016

Pod lampou býva najväčšia tma

Známe príslovie hovorí, že: „Doma nie je nikto prorokom.“ A je to fakt. Naše krásne mesto prechádza v poslednom období zmenami, ktoré si všimol určite nejeden Prešovčan. Zmena je to vcelku príjemná, a to nie iba po funkčnej, ale tiež estetickej stránke, a to v každom smere (v noci to robí fajn atmosféru).

V Prešove sa začalo postupne vymieňať staré verejné osvetlenie za nové, ekologické, no najmä úsporné osvetlenie používajúcej LED technológiu (Ako by brat Čech povedal: „Tak LED už máte a teď ten led.“ :) še šmejem iba...bo štadion...).

Vďaka projektu „Modernizácia verejného osvetlenia v meste Prešov LED technológiou“ sa mestu podarilo dosiahnuť touto novinkou, ktorá, mimochodom, spĺňa prísne ekologické normy a zefektívňuje ekonomické zaťaženie, aj záujem cezpoľných. Cudzí prorok prorokoval tip na súťaž „GPP Award Slovakia - národné kolo súťaže projektov z oblasti Zeleného verejného obstarávania“ a mesto sa príležitosti chytilo. A veru urobilo dobre, pretože úspech na seba nenechal dlho čakať a výsledkom je prvé miesto (jak mi Prešovčani hvarime, že zlati metaľ) za rekonštrukciu verejného osvetlenia.

Pevne veríme, že tento projekt, ktorý priniesol nielen úžitok a prospech obyvateľom nášho mesta, ale aj významné ocenenie, si budú pochvaľovať všetci Prešovčania a táto užitočná novinka neostane iba v nadpise blogu. Prajem svetlu našich nových lámp, nech svieti tak jasne, aby o ne v temných úvahách nezakopol ani jeden prešovský kritik.


Na záver už iba:
Boh videl, že svetlo je dobré; i oddelil svetlo od tmy.
GEN. 1:4


© Tím Ranná Hviezda 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára