pondelok 6. júna 2016

OHEŇ

Blahoslavení milosrdní, lebo oni dosiahnu milosrdenstvo.

Mt. 5,7



Po siedmich rokoch sa v sobotu 4.6.2016 v prešovskej Mestskej športovej hale uskutočnila vskutku jedinečná akcia, evanjelizačný seminár OHEŇ. Tisícky ľudí rôznych vekových kategórií sa zišli na tomto mieste a v tomto čase, aby tu duchovne posilnili, oslávili Boha a spočinuli v jeho náruči. Atmosféru a energiu tu bolo cítiť na každom štvorcovom milimetri aj v každej molekule vzduchu. Šťastím žiariace tváre a pokojom naplnené pohľady zúčastnených naznačovali, že tento čas je výnimočný a hodný ľudí, ktorí sem prišli.

Zaujímavý program, pripravený spoločenstvom Marana Tha pod vedením jeho lídra Petra Štupáka bol viac než výborný. Pútavé prednášky hostí z evanjelizačného tímu Renewal Ministries, Toma Edwardsa a otca Grahama Keepa zúčastnení hltali so zatajeným dychom. A modlitby? Tie stáli fakt za to. Obrovská sila a povzbudenie. Bolo to ako oslava jednej veľkej rodiny.

Pocit rodinnej atmosféry umocňovala kopa maličkých, ktorí tam boli spolu so svojimi maminkami a oteckami a ich veselé šantenie miestami vyzeralo, akoby sa celá hala menila na nebo plné veselých anjelikov.

Výnimočné hudobné zoskupenie Marana Tha pod taktovkou Janka Juščáka ml. privádzala nielen k tancu a cupkaniu, ale aj k slzám šťastia svojimi piesňami chvál nejednu dušičku zúčastnenú na tejto veľkolepej akcii.

Celé podujatie bolo ukončené svätou omšou, pod vedením biskupa Mons.Stanislava Stolárika, a to v priamom prenose na TV LUX.

Tí, ktorí ste sa z rôznych dôvodov nezúčastnili na tejto výnimočnej akcii pod názvom OHEŇ, neváhajte a príďte nabudúce. Určite...,určite sa to oplatí. 

© Tím Ranná Hviezda 6.6.2016

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára